Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/pan10000/honlapok/bagolyvaretterem.hu/wp-content/themes/Divi/includes/builder/functions.php on line 4783
Hogyan főzz sütőtök krémlevest egészségesen? | Bagolyvárétterem
Étterem: +36-70-521-5832 I Recepció: +36-20-405-1550 info@bagolyvarinarcs.hu

Hát úgy, hogy egészséges maradsz! 😉
Haha! 😉
De félre a szó viccel!

Én tej, tejszín nélkül készítem. Mielőtt nekilátok, meghatározom, hány főre készüljön. Két főre elegendő egy kisebb méretű, fél sütőtök. Meghámozom, eltávolítom a magját és felkockázom kisebb darabokra. Kell hozzá egy nagyobb gerezd fokhagyma, egy közepes fej vöröshagyma, ezeket megpirítom kicsit kókusz olajon. A fokhagymát csak az utolsó pillanatban tedd bele, hogy ne barnuljon meg, mert keserű lesz!
Ha ez készen van, a sütőtök kockákat picit átforgatom a hagymával, megkapja a maga só adagját (ízlés szerint, bár szerintem elbírja a sót, én picit sósabban szeretem, hisz a tök édes íze ellensúlyozza azt), és egy pici fehér borssal is meghintem. Felöntöm vízzel és nagy lángra állítom. Megvárom, amíg felforr, aztán jöhet a kis láng. Nem kell számára sok idő (kb. 10-15 perc emlékeim szerint) és villával leellenőrizheted, megpuhult-e már. Ha igen, ne főzd tovább, minél több értékes anyag maradjon benne!
Vedd le a tűzről és már turmixolhatod is botmixerrel! Nyugodtan helyezd bele a fazékba a botmixert, nem fog elolvadni! 😉 Először elég stresszes voltam emiatt, nem bíztam az anyagában… 😀
Ha kész, ellenőrizd az ízeket, rendben van-e a só arány! Ha megfelelő, piríts hozzá bacon-t, használj sós tésztarudat, tökmagot, tökmagolajat, esetleg pattogatott kukoricával is tálalhatod. Mennyei étek!

Jó étvágyat kívánok hozzá! 🙂

Megosztás
WordPress Themes