fbpx
+36-20-405-1550 | Cím: H - 2365 Inárcs, Honvéd utca 73. | info@bagolyvar.net

Mint már jó néhányan tudjátok, a Bagolyvárban 2 mini póni él. Korábban hárman voltak, de ez egy hosszabb történet. 🙂

Élt egyszer két Shetlandi mini póni, Appeltje, azaz Apika, a kanca és Albert, a tarka, indián filmekből ismert mintájú csődör. Ahogy együtt éldegéltek, egy tavaszon, beköszöntött közöttük a szerelem és sokszor láttuk őket “udvarolni” egymásnak. 🙂 A románcból igazi tündérmese kerekedett, hiszen Apika gömbölyödni kezdett. Nagy volt az öröm a Bagolyvárban, el is kezdődött a kismama gondozás. Vitamin, táplálás, kedvesség és ahogy telt, múlt az idő, tudtuk, hogy nincs már sok hátra… A pontos idejét viszont nem tudtuk, mikorra várhatjuk a kiscsikót.

Egy szép, késő tavaszi napon arra lettünk figyelmesek, hogy valami fura történik az istállóban. Odaérkezve láttuk, hogy egy helyes, sötét színű kiscsikó botladozik anyja oldalán és el nem távolodik tőle egy percre sem! Azonnal elöntötte szívünket a szeretet, hisz a csöppség gyönyörű volt! Alig volt nagyobb, mint az én labrador kutyám, sőt, inkább kisebb annál, ahogy a karjaimba vettem és felemeltem. 🙂 Ilyen édes jószágot még nem láttunk azelőtt, elneveztük Futótűznek, és ezzel el is kezdődött a gyakoribb látogatásunk az istállóba.

Futótűz egyre nőtt, cseperedett. Rosszcsont paci lett belőle és nagy energiáival veszélybe sodorta édesapját…. Ezért Alberttől szomorú szívvel, de meg kellett válnunk…. 🙁 Így már csak ketten boldogítanak minket Apika és Futótűz. 🙂

Megosztás
WordPress Themes